Bemærk at listen herover ikke er uvildig, da vi modtager provision fra låneudbyderne. Det er ikke alle lån i Danmark der er repræsenteret i listen. Bemærk desuden at du ikke bør låne penge, hvis du ikke er sikker på at kunne betale de månedlige afdrag.

Et forbrugslån kan gøre dine største drømme til virkelighed

Forbrugslån
Du kan med al sandsynlighed dække dine faste udgifter med din indtægt, men hvis der også skal være penge til rejser og fornøjelser, kan det blive nødvendigt at optage et lån. Denne lånetype vil selvsagt være tilegnet dig, som leder efter et lån til forbrug.

I vores oversigt bliver du præsenteret for nogle af de danske låneudbydere, som i årevis har gjort sig positivt bemærket på det danske lånemarked. Før du sender en låneansøgning, bør du benytte dig af vores brugervenlige beregner, som gør tilværelsen lidt nemmere for dig som låntager. Der er ikke ligefrem mangel på udbydere af forbrugslån, men det kan alligevel være svært at vælge den helt rigtige udbyder.

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er et lån, som kan bruges til forskellige former for forbrug. Du kan med denne lånetype låne et sted mellem 100 og 400.000 kr. Der kan dermed lånes penge til både større og mindre forbrugsgoder.

De populære forbrugslån online er kendetegnet ved, at der ikke stilles krav om sikkerhedsstillelse, ligesom der ikke bliver stillet overflødige spørgsmål. Ønsker du at optage et mindre lån, skal du kende til de mest almindelige lånetyper bestående af kviklån, minilån og SMS lån. Vi kommer med en kort gennemgang af de forskellige lånetyper i de kommende underafsnit.

Kviklån

Et kviklån er et hurtigt lån, som typisk bliver udbetalt samme dag eller næstkommende hverdag. Der vil som regel være tale om mindre lånebeløb under 10.000 kr.

Minilån

Et minilån er, som navnet antyder, et mindre lån, som kan bruges til mange forbrugskøb. Du kan typisk låne op til 5-6.000 kr. Lånetypen vil dermed være interessant for dig, som ikke har brug for at låne store beløb, men kan nøjes med et mindre pengebeløb.

SMS lån

Et SMS lån var et lån, som du kunne optage via SMS. I dag refererer lånetypen til de lån, som du kan optage via din smartphone. Du kan med denne lånetype optage lån på farten, da du blot skal have adgang til internettet.

Ansøg om et forbrugslån med NemID

I vores teknologiske verden får man som dansk låntager den store fornøjelse af at ansøge om et nemt forbrugslån med NemID. Du har allerede kendskab til NemID, så du behøver ikke at frygte, at det bliver kompliceret at godkende og underskrive din låneaftale.

Det er meget muligt, at det ville være hurtigere at låne penge, hvis man ikke skulle bruge sin digitale signatur, men det er ikke desto mindre en fordel i forhold til sikkerheden. Du kan nemlig føle dig helt tryg ved at bruge din digitale signatur, når du ansøger om penge. Underskriver du din låneaftale elektronisk i stedet for at printe den ud og underskrive den fysisk, så sparer du en masse tid og besvær. Det er vigtigt at bemærke, at den elektroniske underskrift er lige så bindende som en fysisk underskrift.

NemID har fjernet behovet for at sende papirer frem og tilbage. Det har utvivlsomt skabt en mere glidende låneproces, som danske låntagere kun kan være glade for.

Tip: Ansøg om flere lånetilbud, før du skriver under på en låneaftale. Læs mere på forsiden tjekkredit.dk 

Forbrugslån uden sikkerhed

Det kan umiddelbart lyde risikabelt at optage et forbrugslån uden sikkerhed, hvis man altså ikke ved, hvad der kendetegner denne lånemulighed. Det er først og fremmest vigtigt at forstå, at du ikke gambler med din sikkerhed, når du optager et lån uden sikkerhed.

At låne uden sikkerhed betyder, at du ikke skal stille sikkerhed i din bil, bolig osv. Låneudbyderne kræver altså ikke, at du skal sælge din bil eller bolig, hvis du ikke er i stand til at afdrage på dit lån som aftalt. Du behøver faktisk slet ikke at eje noget for at optage et forbrugslån, da du ikke bliver bedt om at pantsætte dine værdier.

Der findes mange billige forbrugslån uden sikkerhed, så det er altså ikke nødvendigvis dyrt at benytte sig af den omtalte lånemulighed. Det er ikke muligt at optage et lån uden sikkerhed i banken, hvorfor det er klogt at låne penge online.

Billige forbrugslån

Det er langt fra alle forbrugslån, der er billige, men der findes da lån, som ikke koster en formue at optage. Laaneportalen.dk er netop tiltænkt dig, som gerne vil finde tidens billigste forbrugslån, men er i tvivl om, hvor du skal henvende dig.

I vores oversigt kan du ikke blot finde et billigt forbrugslån, men det billigste af det billigste. Du kan med fordel bruge oversigten til at finde ud af, hvilke lånetilbud du kan benytte dig af i øjeblikket. Derudover vil det være klogt af dig at sammenligne de forskellige lån, da der kan være stor forskel på, hvad det koster at optage et forbrugslån. Forbrugslån sammenligning er let som en leg på nettet.

Der er ingen billige lån, som kan hamle op med et gratis forbrugslån, da du med et gratis lån kun skal tilbagebetale selve lånebeløbet. Senere i guiden kan du læse om, hvordan du optager et lån helt gratis.

Fordele og ulemper ved et forbrugslån

Optag et forbrugslån på nettet – skal / skal ikke?

Der findes som bekendt mange forskellige lånetyper, så det er ikke en selvfølge, at denne lånetype er noget for dig, men som udgangspunkt er denne type lån henvendt til dig og alle andre. Alle lån bliver jo brugt til en form for forbrug, hvorfor det er svært at komme uden om et forbrugslån.

Det kan være rart at kende til lånetypens fordele og ulemper, før man optager sit første lån, da man dermed kan slippe for uønskede overraskelser. Forbrugslån byder på mange fordele, men der er også få vigtige ulemper.

Fordele:

 1. Låneprocessen er kort
 2. Det er nemt at ansøge
 3. Der stilles ikke krav om sikkerhedsstillelse eller redegørelse for lånets formål
 4. Sikkerheden er høj
 5. Godkendelsesprocenten er høj (langt de fleste bliver godkendt)
 6. Der stilles ikke krav om dokumentation
 7. Du kan låne penge på farten (det hele foregår online)
 8. Kravene er meget overkommelige (typisk krav til alder, økonomi m.fl.)

Ulemper:

 1. Omkostningerne kan være høje (høje renter og gebyrer)
 2. Konsekvenserne ved manglende tilbagebetaling er alvorlige

Nu hvor du kender til lånetypens forskellige fordele og ulemper, kan du måske nemmere tage stilling til, om et forbrugslån er noget for dig, eller om du hellere vil optage et andet lån. Før du kaster dig over en anden lånetype, skal du vide, at der også er både plusser og minusser ved banklån, realkreditlån, kviklån og mange andre lånetyper.

Renter på forbrugslån

Du kan som udgangspunkt forvente, at der er høje renter på forbrugslån, men rentesatsen kan selvfølgelig variere fra lån til lån. I det forrige afsnit kunne du læse, at låneomkostningerne normalt er høje. Du bør dog være bekendt med, at renten ikke altid er høj.

Hvad er renten på et forbrugslån? Det er et af de spørgsmål, som danske låneudbydere svarer på mange gange i løbet af en dag. Vi kan ikke give dig et konkret svar på spørgsmålet, men vi kan fortælle dig, at renen er individuel. Det betyder, at du først kender til renten, når du har fået behandlet din låneansøgning og har fået tilsendt et personligt tilbud.

Der kan rent faktisk være billige renter på forbrugslån, men renten afhænger som altid af flere forskellige faktorer. Skal du for alvor holde dine låneomkostninger nede, så skal du optage et rentefrit lån eller et decideret gratis lån.

Rentefrit forbrugslån

Et rentefrit forbrugslån er et forbrugslån uden renter, men findes det virkelig?

Ja, hvor utroligt det end lyder, så er det sandt, at du kan låne penge uden at betale uoverskuelige høje renter. Du skal dog tage højde for, at et rentefrit forbrugslån ikke nødvendigvis er helt gratis, da der kan blive pålagt diverse gebyrer.

ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) kan fortælle dig, om et rentefrit lån virkelig er attraktivt, eller om det rent faktisk er lige så dyrt som et almindeligt fastforrentet forbrugslån.

Gratis forbrugslån

Et gratis lån er et lån, hvor der hverken bliver pålagt renter eller gebyrer.

Flere låneudbydere udbyder kortfristede lån helt gratis, men tilbuddene er som regel kun henvendt til førstegangskunder. Du kan altså ikke optage et gratis forbrugslån, hvis du er eksisterende kunde.

Der er som regel intet farligt ved at optage et gratis forbrugslån, men det kan da blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke formår at indfri lånet rettidigt. Husk at kontakte låneudbyderen, hvis du ikke er i stand til at tilbagebetale lånet.

Hvor meget kan jeg låne?

Det vil være overdrevet at påstå, at man kan låne lige så mange penge, som man vil, men det er faktisk tæt på. Det er i hvert fald muligt at låne op til 400.000 kr. Det lavest tilgængelige lånebeløb vil typisk ligge på 100-500 kr., så der findes både større og mindre forbrugslån. Med andre ord kan du låne mellem 100 og 400.000 kr.

Selvom du selv kan angive det ønskede lånebeløb, så fraråder vi dig at låne flere penge end nødvendigt. Du skal desuden være bevidst om, at det er nemmere at blive godkendt til at låne 10.000 end 100.000 kr. Der stilles nemlig strengere krav til dig, når du ansøger om et stort lån. Ønsker du at låne penge til et nyt fjernsyn, så bør du undersøge, hvad det ønskede fjernsyn koster, inden du sender en låneansøgning.

Beløbsgrænsen for forbrugslån kan variere betydeligt, så du er nødt til at tjekke op på, hvor mange penge du låne hos de forskellige udbydere. Du kan skabe dig et overblik via oversigten.

Herunder får du nogle eksempler på, hvor mange penge du kan låne:

 • LånLet – 7.000 – 75.000 kr.
 • Leasy – 5.000 – 50.000 kr.
 • Santander Consumer Bank – 10.000 – 350.000 kr.

Lav et budget, før du låner penge til forbrug

Det er aldrig for sent at lære at lægge et budget, så hvorfor ikke lære det nu, hvor du skal låne penge til forbrug? Budgetlægning er faktisk meget simpelt, da et privatbudget blot tager udgangspunkt i dine indtægter og udgifter. Det svære er at skabe et komplet overblik over, hvilke indtægter og udgifter man har løbende, men det kan altså sagtens lade sig gøre.

Du ønsker måske netop at optage et forbrugslån, fordi du ikke kan få det økonomiske til at hænge sammen, men det er altså det forkerte sted at starte. Lægger du ikke et budget, vil du få svært ved at vurdere, hvor meget du kan betale af på lånet månedligt. Er dine udgifter til husleje, mad og personlig pleje så høje, at du ikke kan finde penge til at afdrage på et lån, så bør du vente med at optage et forbrugslån.

Læg nemt et budget ved at downloade et budgetskema. Du kan blive guidet trin-for-trin ved at finde en online guide, så der er altså ingen lovlig undskyldning for ikke at få det klaret.

Hvad koster det at låne?

Mange låneinteresserede danskere er af naturlige grunde interesseret i at vide, hvad det koster at låne. Spørger du en dansk låneudbyder, hvad et lån koster, så bliver du bedt om at sende en personlig låneansøgning, da der ikke reklameres med faste priser, når det drejer sig om lån.

Der er rigtig mange faktorer, der har indflydelse på prisen, så du er nødt til at tage højde for flere faktorer, når du skal beregne lånets samlede omkostninger. Et låns omkostninger afhænger bl.a. af lånebeløbet, løbetiden, renten og meget mere.

Forbrugslån ÅOP

ÅOP er et centralt begreb i lånebranchen.

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent – altså de samlede låneomkostninger udtrykt i procent. Du kan som låntager drage fordel af at kende til dette begreb, da det kan gøre det nemt for dig at gennemskue, om et lånetilbud er værd at takke ja til.

ÅOP skal helst være så lav som mulig, da du naturligvis ikke ønsker at afholde flere og højere udgifter end højst nødvendigt. Du kan ved at kende til lånets samlede omkostninger undgå at binde dig til et lån, som er meget dyrere end beregnet.

Forbrugslån rente

Det er sandt, at renten ikke er altafgørende, men det har alligevel en vis betydning, om renten høj eller lav. Du bør altid gå efter et forbrugslån med en lav rente, men du bør samtidig være bevidst om, at et lavtforrentet lån ikke altid er billigt.

Jo bedre økonomi du har, desto lavere rente kan du få. Det er altså en stor fordel at have styr på det økonomiske, da du næppe ønsker at optage et dyrt lån.

Selvom du gerne vil kende til lånerenten med det samme, så kan du desværre først få oplyst din individuelle lånerente, når du har sendt en ansøgning. Der skal nemlig laves en kreditvurdering af dig med henblik på at vurdere, hvor sandsynligt det er, at du kan tilbagebetale lånet inden for en rimelig periode.

Forbrugslån trods RKI

RKI / Experian er et dansk register over dårlige betalere. Registret har til hensigt at sikre danske virksomheder mod økonomiske tab. Du bliver kun registreret som dårlig betaler, hvis du gentagende gange ignorerer betalingspåmindelser og rykkere, så hvis du sørger for at betale dine afdrag til tiden, vil du aldrig havne i dette register.

Forbrugslån trods RKI er en reel mulighed, men antallet af låneudbydere der udlåner penge til dårlige betalere kan tælles på én hånd. Du skal derfor ikke forvente, at du kan vælge og vrage, da dine muligheder er meget begrænsede.

Dårlige betalere er ikke sikret lige så gode vilkår som andre låntagere, da du som dårlig betaler vil blive tvunget til at betale tårnhøje renter, når du låner penge. Du bør derfor tænke dig godt om, før du indgår en aftale.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål vedr. forbrugslån

De største låneudbydere bruger meget tid på at svare på en verden af forskellige spørgsmål vedr. forbrugslån. Selvom danskerne er blevet meget erfarne, når det kommer til at låne penge på nettet, så er det alligevel normalt, at der vil opstå flere spørgsmål i låneprocessen. Den kloge låntager vil altid sørge for at få besvaret eventuelle spørgsmål, før han / hun skriver under på en aftale.

I denne FAQ kan du få besvaret nogle af dine mange spørgsmål.

Hvem skal optage et forbrugslån?

Der er ingen, som skal, men der er mange, som kan få glæde af et forbrugslån, da denne lånetype kan åbne op for mange forskellige muligheder. Du skal optage et lån som dette, hvis du har brug for flere penge mellem hænderne og ikke kan skaffe dem på andre måder.

Du bør ikke optage et forbrugslån for at få en anden gæld ud af verden, da det blot vil udvikle sig til en ond cirkel, som er nærmest umulig at komme ud af. Du bør ligeledes undlade at optage et lån, hvis du ikke tror, at du kan indfri dit lån inden for den oplyste løbetid.

Optag et online lån i form af et forbrugslån, hvis du føler, at det økonomiske spiller hundrede procent. Brug desuden din sunde fornuft, uanset om du har en sund økonomi eller ej.

Hvor hurtigt kan jeg få udbetalt et forbrugslån?

De bedste forbrugslån bliver udbetalt med lynets hastighed – eller i hvert fald næsten da. Det går i hvert fald meget hurtigt, så du kommer ikke til at vente lang tid på at få udbetalt de penge, du er blevet godkendt til at låne.

Under normale omstændigheder bliver et forbrugslån udbetalt inden for 2-48 timer, men udbetalingstiden kan i meget få tilfælde være længere. Du må forvente, at der kan gå et par ekstra dage, hvis du godkender din låneaftale i weekenden.

Hvad angår svartiden, så vil du normalt få tilsendt et svar med det samme. De fleste online låneudbydere har nemlig sat robotter til automatisk at behandle og godkende låneansøgninger, så du kommer ikke til at vente mere end et par minutter eller få timer.

Lån penge ved at sende en ansøgning og afvent herefter svar og udbetaling.

Hvordan sætter jeg mit forbrugslån på pause?

Der findes mange gode forbrugslån, men du kan ikke pr. automatik forvente, at du kan sætte dit lån på pause, blot fordi du har valgt at sætte din lid til en velrenommeret låneudbyder.

Du kan kun som udgangspunkt kun sætte dit forbrugslån på pause, hvis du har optaget et lån med afdragsfrihed. Læser du din individuelle låneaftale, kan du finde svar på, om du er berettiget til at sætte dit lån på pause for en stund.

Næste gang du skal låne penge, kan du gå efter et såkaldt pauselån, da du med dette lån kan sætte din betaling på pause, når det passer dig. Betalingspausen kan give dig luft i økonomien og kan dermed hjælpe dig med at få din økonomi på rette kurs igen.

Tip: Optag et pauselån, hvis du gerne vil kunne sætte din betaling på pause ved behov

Hvor mange forbrugslån må jeg optage?

Der er normalt ingen grænser for, hvor mange lån man kan have ad gangen, men det kan diskuteres, om det er en god idé at have mere end ét lån samtidig. Det er i hvert fald de færreste, som har økonomien til at afdrage på flere lån.

Du kan som regel kun optage ét lån ad gangen hos hver låneudbyder, men det behøver naturligvis ikke at afholde dig fra at låne penge hos forskellige udbydere. Uanset hvor økonomisk bevidst du er, så bør du gøre dig nogle forskellige tanker, før du optager et lån.

Det siger sig selv, at det ikke er hensigtsmæssigt at optage flere lån, end økonomien kan bære, men det er i sidste ende dit valg og dit ansvar. I din låneansøgning skal du huske at oplyse, at du allerede er ved at afdrage på et lån, hvis det altså er tilfældet.

Hvorfor skal jeg bruge en forbrugslån beregner?

Forbrugslån beregning er interessant for dig, som gerne vil optage et lån, men er i tvivl om, hvad det vil komme til at koste i renter og gebyrer.

Benytter du dig af en online forbrugslån beregner, så kan du hurtigt beregne den månedlige betaling, de samlede renter og gebyrer samt det totale tilbagebetalingsbeløb. Du skal som regel indtaste følgende oplysninger i en beregner:

 • Lånebeløb
 • Løbetid
 • ÅOP

I stedet for at finde din lommeregner frem fra skuffen bør du bruge en af de mange veludviklede beregnere. Beregn forbrugslån online, hvis du gerne vil have helt styr på, hvad det koster at låne penge.

Hvordan finder jeg et forbrugslån uden dokumentation og kreditvurdering?

Det er relativt nemt at optage et lån uden krav om dokumentation, men det bliver straks værre at finde et forbrugslån uden kreditvurdering. Alle danske forbrugslån udbydere laver nemlig mere eller mindre omfattende kreditvurderinger med henblik på at finde svar på, om den enkelte låntager er kreditværdig eller ej.

Såfremt du gerne vil undgå at skulle vurderes på flere punkter end højst nødvendigt, så skal du henvende dig til en låneudbyder med lempelige krav. Det er i den anledning en fordel at finde en låneudbyder, som ikke stiller strenge krav til den månedlige indtægt.

Hvor kan man optage forbrugslån til studerende?

Du skal ikke bruge lang tid på researchdelen for at finde ud af, at der findes mange forbrugslån til unge, heriblandt studerende. Der udbydes endda forbrugslån til 18 årige, så helt unge kan også få en økonomisk håndsrækning.

Som ung og uerfaren låntager bør du altid tage en snak med en rådgiver, før du optager et lån. Det skal jo helst blive en god oplevelse, hvorfor det er rart at have en rådgiver med på sidelinjen. Det er normalt ikke farligt at blive fristet af de hurtige forbrugslån, så længe man ved, hvad man går ind til.

Flere og flere unge optager forbrugslån på SU af den simple grund, at SU’en ikke rækker så langt, når man skal betale for det ene og det andet. Lån penge nu, hvis du kan nikke genkendende til, at SU’en ikke kan dække alle dine faste udgifter.

Hvordan kan jeg samle mine forbrugslån et sted?

Det kan (og er næsten altid) en stor fordel at samle sine forbrugslån et sted, hvorfor du bør overveje at få dem samlet, hvis du har to eller flere lån. Nedenfor kan du læse om, hvilke fordele der er ved at samle mindre lån:

 1. Se alle dine forbrugslån på én side (stort overblik)
 2. Der er næsten altid penge at spare (reducerede renter og gebyrer)

Saml din forbrugslån i dag, hvis du gerne vil have et bedre overblik og samtidig spare penge.

Hvordan bliver jeg klogere på mine rettigheder?

Du kan blive meget klogere på dine rettigheder ved at klikke dig ind på følgende hjemmesider:

Såfremt du enten har brug for økonomisk rådgivning eller søger oplysninger om gæld, så anbefaler vi dig at klikke på følgende link: http://gaeld.taenk.dk/.

– Tænk yder rådgivning om gæld og hjælper dig med at få styr på din privatøkonomi – vel at mærke helt gratis og anonymt.

Slutteligt vil vi råde dig til at se nærmere på vores side med ordforklaringer og begreber om lån. Det er nemlig yderst gunstigt at kende til de forskellige ord og begreber. Ansøg om et forbrugslån her og nu, hvis du føler dig tryg ved lånemarkedet.